Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση

Αρχείο

Εργαζόμενοι με γένια και προστασία αναπνοής

Εργαζόμενοι με γένια και προστασία αναπνοής
Οι εργαζόμενοι με γένια ή τριχοφυϊα στο πρόσωπο αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη χρήση αναπνευστικών συσκευών. Δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για χρήση αναπνευστικών συσκευών αρνητικής πίεσης επομένως προτείνεται εναλλακτικά η χρήση συστημάτων παροχής αέρα.
Όλοι οι εργαζόμενοι που φέρουν μέσα προστασίας αναπνοής που εφάπτουν στο πρόσωπο, υποχρεούνται νομικά να περάσουν από έλεγχο για τη σωστή εφαρμογή τους. Μια μάσκα (ολοκλήρου ή μισού προσώπου) που εφάπτει στο πρόσωπο μπορεί να προστατεύσει τον εργαζόμενο μόνο αν επιτυγχάνεται σωστή εφαρμογή. Τα γένια εμποδίζουν την ικανότητα της μάσκας να επιτύχει σωστή εφαρμογή και είναι πιθανό να αποτύχει σε ενδεχόμενο τεστ.
Στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται σωστή εφαρμογή με τη χρήση μάσκας, οι επιλογές είναι δυο: Η αφαίρεση της τριχοφυϊας ή η χρήση εναλλακτικού τρόπου προστασίας, όπως η παροχή αέρα. Οι συσκευές παροχής αέρας, όταν χρησιμοποιούνται με φαρδιές κουκούλες, παρέχουν άνετη προστασία και προσφέρουν στο χρήστη με γένια υψηλά επίπεδα προστασίας έναντι των κινδύνων.
Η οδηγία για τη χρήση αναπνευστικών συσκευών επισημαίνει: «Το σημείο όπου εφαρμόζει η μάσκα στο πρόσωπο του χρήστη, θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από τρίχες ώστε να επιτυγχάνεται σωστή εφαρμογή. Αν ο χρήστης έχει γένια και δεν προτίθεται να τα αφαιρέσει, προτείνεται η χρήση φαρδιάς κουκούλας.»
 
Γιατί να επιλέξετε συσκευή παροχής αέρα;
 
  • Οι συσκευές παροχής αέρα επιτρέπουν τη χρήση φαρδιάς κουκούλας. Η εφαρμογή της δεν επηρεάζεται από την τριχοφυϊα στο πρόσωπο επομένως είναι η καταλληλότερη για εργαζόμενους με μούσι ή μουστάκι. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε κουκούλες ώστε να διασφαλιστεί το σωστό επίπεδο προστασίας για κάθε εφαρμογή.
  • Οι συσκευές παροχής αέρα είναι πιο άνετες. Η υποβοηθούμενη εισαγωγή αέρα επιτρέπει την παροχή περισσότερου αέρα στο χρήστη μειώνοντας την αντίσταση της αναπνοής. Αυτό σημαίνει άνεση στη χρήση ακόμη και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της βάρδιας.
  • Σύμφωνα με οδηγία του ινστιτούτου εργασίας, όλοι οι χρήστες μέσων προστασίας αρνητικής πίεσης πρέπει να κάνουν διάλειμμα τουλάχιστον κάθε ώρα για τη μείωση του αισθήματος κούρασης. Η χρήση συσκευής παροχής αέρα μειώνει την ανάγκη διαλείμματος ώστε ο εργαζόμενος μπορεί να πραγματοποιήσει εργασίες μεγαλύτερης διάρκειας.
  • Οι συσκευές παροχής αέρα είναι πιο δροσερές. Η θερμοκρασία μέσα σε μια κουκούλα που συνδέεται με την παροχή αέρα είναι χαμηλότερη σε σχέση με τη χρήση μιας μάσκας όπου η εκπνοή συσσωρεύει θερμοκρασία μέσα στη μάσκα.
  • Οι συσκευές παροχής αέρα επιτρέπουν τη χρήση ποικιλίας κουκούλων. Έτσι η δαπάνη για την κτήση μιας συσκευής γίνεται μια φορά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα εφαρμογών απλά αλλάζοντας την κουκούλα.
 
Η Scott Safety προσφέρει λύσεις για την παροχή ή τον καθαρισμό του αέρα καθώς και κουκούλες για μια μεγάλη κατηγορία εργασιών και κινδύνων.
https://www.stop.gr/Product/21641-Proflow-SC-120
https://www.stop.gr/Product/24273-Proflow-2-EX-120
https://www.stop.gr/Product/28646-Anapneystiki-Spirit-SX
 
Κουκούλες
Μεγάλη ποικιλία σε κουκούλες για χρήση με συσκευές παροχής ή καθαρισμού αέρα που ανταποκρίνονται σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών και κινδύνων.
 
Κουκούλες [σελ. 361]
 
Επικοινωνήστε με τους συμβούλους πωλήσεων της Stop για περισσότερες πληροφορίες στο sales@stop.gr ή στο 30210 4626800.